30 anys de la Convenció dels Drets dels Infants

30 anys de la Convenció dels Drets dels Infants

Avui, 20 de novembre de 2019, fa 30 anys de la Convenció dels Drets dels Infants que les Nacions Unides van signar.

Aquest text consta de 3 parts i 54 articles que despleguen un seguit de drets dels nens i nenes del món, passant per salut, educació, dignitat, tracte humà, família, religió, llibertat d’expressió, igualtat, accés, exili, refugiats…

Aquest document va ser signat per un total de 192 dels 195 estats plens a la ONU. Els tres estats que no l’han signat a dia d’avui són els Estats Units d’Amèrica, Somàlia i Sudan del Sud.

EUA no ha signat la convenció perquè alguns estats membres consideren que la pena de mort sí que a de ser aplicable als menors d’edat; Somàlia no compta a dia d’avui amb una estructura administrativa prou forta com per decidir sobre si signar-la o no; i Sudan del Sud és un Estat jove, nascut l’any 2011, que encara no s’ha plantejat la seva signatura.

Des d’EduFòrum volem contribuir a l’aniversari i alhora plantejar una sèrie de preguntes a debatre, parlar i repensar per tal de facilitar espais de trobada.

Creieu que la Convenció encara està en vigor? És coneguda per la ciutadania i pels infants? És treballada als centres educatius perquè els i les infants en siguin coneixedores? Creieu que cal una revisió del text?

One Reply to “30 anys de la Convenció dels Drets dels Infants”

  1. Realment té sentit signar un acord tan important, amb abscències tan notables com els EEUU?
    El problema real és revisar el text, o mirar qui el signa?
    Estic convençut que el fet de signar la convenció ha estat i és un enorme pas per defensar els drets dels nens i, després de trenta anys, segur que hi ha canvis importants a la societat que caldria mirar de plasmar en una nova declaració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *