L’educació sexual, fins on?

Als diferents centres educatius l’educació sexual, des de fa temps, és una realitat. Però, fins on?

De ben segur l’enfoc que es dona als diferents centres, atesa la seva autonomia de centre i la seva pròpia idiosincràsia, deu ser ben diferent.

Fa pocs dies el Departament d’Educació impulsava un nou programa que projecta el tractament de l’educació sexual des d’EI3 fins a 4t d’ESO amb una mirada de respecte, d’obertura, de comprensió, de drets… que per a alguns col·lectius pot semblar massa agosarada.

https://www.ccma.cat/324/leducacio-sexual-des-de-p3-incidint-en-la-part-afectiva-arriba-a-les-escoles/noticia/2947052/

Com ho veus? Què en penses? Com tracteu aquest tema al vostre centre? I com a família, què esperes del sistema educatiu en aquest aspecte?

És un dret l’educació sexual i afectiva?

Si el currículum parla de l’educació sexual, òbviament el seu aprenentatge porta implícit un dret de l’infant a conèixer la realitat sexual de la societat. No només parlem del fet reproductiu (que també), sinó la diversitat existent en quant a gènere, concepció del sexe, cosificació de la dona, masclismes relacionats al sexe i estereotips socials.

L’educació sexual, fins on?

Fins on ha d’arribar l’educació sexual? Si plantegem l’objectiu final de l’educació sexual com el respecte entre totes les sensibilitats i el coneixement per a la lliure elecció de la vida sexual de cadascú, l’educació sexual ha de poder aprofundir al llarg de les etapes en tots aquests aspectes.

Així doncs, no pot haver-hi temes tabús o que no existeixin dins els centres educatius.

1 Comments

  1. Pingback: L’educació sexual. – EduFòrum.cat

Leave Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Traducir/Translate »