Formació docent contínua.

Què és la formació docent contínua?

Els i les docents un cop hem adquirit la formació inicial tenim el dret i el deure de continuar formant-nos: d’això en diem formació docent contínua. Aquesta formació no és només obligatòria (i necessària) en el camp de l’educació. Ens imaginem doctors o mecànics sense formació contínua?

On puc formar-me?

En diferents terminis les i els docents del sector públic poden fer inscripció a la formació docent que des dels diferents Centres de Recursos Pedagògics s’oferten a través del web de l’XTEC.

A aquesta formació es poden sumar altres ofertes com ara la que ofereixen www.somdocents.com, www.prisma.cat, www.escolaeduca.org, i un grapat d’universitats a través dels seus CIFE.

Des de fa uns cursos existeix la modalitat de formació al centre. Cal dir que aquesta formació sovint està vinculada al desplegament del Projecte Educatiu del Centre on es realitza i sol ser interessant de participar per tot el claustre que en forma part.

Com puc saber quines formacions són les millors?

La web www.formaciodocent.online està especialitzada en la valoració dels diferents cursos formatius. A més, exposa quins requisits hi ha per a què aquests cursos siguin reconeguts pel Departament d’Educació a Catalunya.

Com sempre, però, en cas de dubte podem recórrer a la normativa que regula aquest aspecte de la carrera professional docent.

Parlem?

Però, com es gestiona la formació als claustres? Quins resultats obtenim? Creieu que està ben enfocada? És suficient? De què trobem a faltar formació?

És un bon moment per debatre, parlar-ne o arribar simplement a fer propostes formatives. T’animes?

1 Comments

  1. Pingback: Formació. – EduFòrum.cat

Leave Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Traducir/Translate »